top of page

1 YAŞINDAYIM !- 26 KASIM


Hayat Her zaman Açık Bir Kapı Bırakır dediğim ilk blog paylaşımım üzerinden tam 1 yıl geçti.


30 yıllık kariyer yaşantımın 25 yıla yakını sigorta sektöründe geçti.

Bir müşterimin is teklifi ile tanıştığım sektörde çekirdekten yetiştim, çok çalıştım, çok okudum, çok sordum.

Sigorta iyi anlaşılmayan, detayları bilinmeyen bir sektör. Güvene dayalı olmasına rağmen sigortaya güvenmediğini ifade edenler çok fazla. Hep dile getirdiğim gibi, bu çelişki ürünlerin iyi bilinmemesi ve iyi anlaşılmamasından kaynaklanıyor. Bu nedenle sektörün tecrübeli emekçilerinden biri olarak bildiklerimi paylaşmak, anlaşılmayanı kendi tarzımla anlatmak, farkındalığı artırmak için bu yola çıktım.



Neredeyse 30 yılı bulan beyaz yakalı kariyerimi sonlandırıp bu yola adım atınca, benim için de yeni bir yaşam şekli başladı.


Sabahları yine erken kalkıyorum. Gülmeyin, kendimi bildim bileli çok erken uyanırım, bünye yıllardır alışmış, sabah 6 bilemediniz 6:15 gözlerim açılıyor. Yılların alışkanlığı ile her sabah yine sanki işe gidecekmiş gibi hazırlanıyorum. Bu yeni yaşantının getirdiği en büyük değişimlerden biri giyim tarzımda oldu. Yıllardır tayyör etek, elbise, topuklu ayakkabı ve benzeri kombinleri giymişken, bunlar yerlerini daha spor, rahat kıyafetlere ve spor ayakkabılara kaptırdı diyebilirim. Ama kokoşluk baki.


Evdeki yaşantımızda da değişiklikler oldu; yıllardan sonra, önceden çok az girebildiğim mutfağa, daha çok girmeye başladım, hatta arkadaşlarıma spontane "Akşama yemeğe gelsenize" dediğim zamanlar oldu. Zamanla yarışmadan, arkadaşlarımla dostlarımla bir kahve, kahvaltı ya da yemek için buluşmaya artık fırsat yaratabiliyorum. Bir yılda, son on yılda gittiğimden daha fazla konsere, sinemaya, sergiye gittim. Çok sevdiğim kitaplara daha çok vakit ayırabiliyorum. Çalıştığım zamanlarda bir türlü ziyaret edemediğim arkadaşlarımı, akrabalarımı, meslektaşlarımı, eski yöneticilerimi görme fırsatım oldu. Hepimiz gibi, geçmişte o yoğun ve yıpratıcı koşturmaca içinde, kafamı kaldırmaya mecalimin kalmadığı zamanlarda kaçırdıklarımı, ucundan olsa da, yakalayabildiğim bir yıl oldu.


Yıl boyunca gerçekleştirilen pek çok sektör etkinliğine katılabildim. Sigorta şirketlerinden broker ve acentelere, kurumlardan derneklere kadar düzenlenen organizasyonları ve yayınlarını elimden geldiğince takip edip sizlerle paylaşmaya çalıştım.


Geçen bu yıl daha önce denenmemişleri deneme yılı oldu. Çok da çok keyifli oldu, iyi ki daha fazla ötelememişim.


Bu geçen bir yıl içinde her Çarşamba ve Pazar günleri sizlerle 184 yazıyla buluştuk. Bazı haftalar sektördeki önemli gelişmeleri ya da büyük hasarları analiz eden ek seriler yazdım.

İlk zamanlarda bir iki beğeni alan, gün içinde ikili hanelerde kalan görüntülemeler her yazıyla arttı. Bugün her paylaşımımın binlerce görüntüleme aldığını, bırakılan kalplerin ve "like"'ların artık onlarca yüzlerce olduğunu, blog yazılarının defalarca ve tekrar tekrar okunduğunu görüyorum.


Tam da gönlümden geçtiği gibi, bu işe gönül vermiş pek çok genç arkadaşım benimle irtibata geçerek, bazen iş hayatı, bazen ise branş bazlı teknik konularda danıştılar, harika sohbetlerimiz oldu, onların kariyer yolculuğuna eşlik etme mutluluğunu yaşadım. Yüksek lisans ve doktora tezlerine destek verdim. Üniversiteler beni derslerine konuk olarak davet ettiler.


Blog paylaşımları acente ağlarında, derneklerde, whatsapp gruplarında paylaşıldı (Hatırlarsınız, kopyalandı bile).


Bilgi Üstünlüktür yazımda paylaştığım gibi, emekle ve tecrübeyle harmanlanmış bilgi üstünlüktür, Bilgi paylaştıkça çoğalır, zenginleşir, zenginleştikçe kalitesi ve etkisi çoğalır. Her zaman buna inandım. Gerçekten de paylaşacak, anlatacak çok konu; çıkarılacak o kadar çok ders, öğrenilecek bir çok yeni bilgi var. Her yazım için günler öncesinden çalışmaya başlıyor; araştırma, doğrulama, kaynakça belirleme gibi pek çok aşamadan geçirdikten sonra paylaşıyorum.


İşte bu araştırmalar, konusunda uzman, yaratıcı fikirleri olan, çizginin dışına çıkan pek çok meslektaşlarımla ve profesyonellerle tanışma imkanı yarattı. Uzun yıllar kurumsal ve endüstriyel risklerde edindiğim tecrübem yeni tanıştığım profesyoneller ve mikro sigortalar, özel topluluk ya da meslek grupları sigortaları gibi farklı sigorta ürünleri ile daha da zenginleşti. Bu buluşmalardan o kadar harika sinerjiler doğdu ki, yıl içinde çok keyifli projeler, yepyeni ürünler yarattık, meyvelerini almaya başladık.


Blog yazılarımın en geniş okuyucu kitlesi İstanbul'da, sonra Ankara, Bursa ve İzmir geliyor. Sevindirici olan bir istatistik de ülke dağılımı. Başlarda Kıta Avrupası ağırlıklıyken, son aylarda ABD, Ortadoğu ve Uzakdoğu'dan gelen takipçiler de katıldı.


Bu yıl daha önce hayatımda hiç olmayan canlı yayınlar, podcastlerle tanıştım. Benim için çok ilginç ve çok keyifli deneyimler oldu.


Tüm bu yeniliklerde yalnız değildim elbette; başta kız kardeşim olmak üzere, ailem, oğlum, yakın arkadaşlarım, eski mesai arkadaşlarım her zaman destek oldular, fikir verdiler ve motive ettiler.


Yeni yıl, umutların ve değişimlerin simgesidir her zaman. 2024'te bazı yenilikler kapıda .


Özellikle yurtdışında olup, Türkiye sigorta piyasası ile ilgili bilgi almak isteyenler, paylaşımlarımı güvenilir ve öğretici bulduklarını belirterek daha çok faydalanmak istediklerini belirttiler. Bunun üzerine blogun İngilizce versiyonunu da hazırlamaya başladık, çok yakında yayında olacak.


En sevdiklerimden biri de, beni arayıp ''Şu konuda yazdın mı? Yazacak mısın?'' diye sorulması. Bu hem bir ödev gibi benim için, hem de fikri verenin herkesi ilgilendiren bir konuya dikkat çekerek verdiği kıymetli bir destek ve katkı. O kadar harika sorular ve konular geliyor ki, çalışması da çok keyifli oluyor. Şu anda masamda araştırması ve çalışması devam eden birbirinden farklı konular hakkında notlar ve kaynaklar var. Tamamlayıp bir an önce paylaşmak için gerçekten sabırsızlanıyorum. Bunun için abone olup, mesajlarınızı göndermeniz yeterli.


Temel sigortacılık konusundaki eksiklikleri tartışmaya, terimlerle tanıştırmaya, sigorta prensiplerini ve örnek olayları paylaşmaya devam edeceğim.


Sektörün nitelikli personel ihtiyacına katkı için eğitim serisi hazırlığındayım. Kurumsal bir yapıyla beraber meslektaşlarım ve yeni başlayanlarla daha çok buluşacağız.


Başarının en büyük ödülü takdir, gerçekten de öyle...


Geçtiğimiz yıl boyunca katıldığım her etkinlikte karşılaştığım meslektaşlarım, mesai arkadaşlarım, yöneticilerim çok doğru bir yolda olduğumu söylediler. Bu takdir dolu sözleri duymaktan hissettiğim mutluluğu ve yaşattığı gururu kelimelerle ifade edemem.


Bu aynı zamanda benim için de çok önemli bir sorumluluk. Sizlerin ilgisi ve teşviki ile, aynı idealistlikle, özen ve dikkatle beklentilerinizi karşılamak için daha çok çalışacağım.


Ne demiştik? "Doğru yapılmamış her sigorta pahalı bir maliyettir ve güveninizi sarsar." Danışmanlık hizmetlerim, aynı titizlikle devam edecek.

“Masada sizinle aynı tarafta”, sizin gerçekleriniz, sizin dinamiklerinizle kararlarınıza yardımcı olmak için buradayım.


En içten teşekkürlerimle,


Sevgiyle kalın.






99 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Komentáře


bottom of page