top of page

BADEN BADEN

Almanya'nın tatil ve kaplıca kasabası Baden Baden, aynı zamanda sigorta sektörünün yıllık olarak düzenlenen Reasürans Toplantılarına ev sahipliği yapmasıyla da ünlü. 23-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Baden Baden toplantılarına ülkemizin değerli sigorta şirketi yöneticileri ve trete brokerleri yoğun ilgi gösteriyor.



Henüz tüm notları alamadım, ancak dünyadaki genel eğilimler ve yerel piyasadaki yeni fiyatlama yaklaşımlarından 2023 Ocak yenilmelerinde önemli değişiklikler yaşanacağının sinyalleri geldi. Son birkaç aydır sigorta ve reasürans şirketlilerinin teknik kar zarar durumları, Milli Reasürans'ın risk kabulde değişen uygulamaları, bazı riskli endüstrilerin yenilemelerinde kendilerini göstermeye başlamıştı. Sigortalıların bugüne kadar rekabetin etkisi ile oldukça uygun maliyetlere yaptırdığı sabit kıymet sigortalarının yenilemelerinde yeni taleplerle karşılaşmaları an meselesi.

Sadece fiyatlar artmakla kalmayacak, görünen o ki kapasiteler daralacak. Başka bir deyişler koasüranslı ve muafiyetli poliçeleri daha sık göreceğiz. Bu da sigortalıların hem sigorta hem de sigorta operasyon maliyetlerinin artması anlamına geliyor. Bu durumda aracılık eden broker ve acenteler için de tecrübeli teknik personel kilit önem kazanacak. Baden Baden ve Türk Sigorta piyasasının 2023 tretelerini yenileme şartlarında beklenen değişimleri fırsat buldukça paylaşmaya çalışacağım.

Sigortalıların dikkat etmesi gereken konuların başında enflasyon ve döviz kurlarındaki artışlar nedeniyle sigorta bedellerini güncellemeleri, eş zamanlı olarak da risk skorlamasında iyi/çok iyi kriterlerine uygun risk yönetimi uygulamalarını daha fazla beklemeden hayata geçirmeleri geliyor. Bu aksiyonları almayan ve geçmişte olduğu gibi sadece prim pazarlığı ile yenileme yapmayı planlayan kurumlar beklemedikleri tablolarla karşılaşabilirler. Bu sürece hazırlıklı olmak üzere broker, acente veya danışmanlarla sık sık bir araya gelmek için hala geç değil. Şimdiden kolaylıklar.


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page