top of page

Deprem Teminatı

Ülkemiz hareketli bir deprem kusaginda yer alıyor. Her gün irili ufakli sismik hareketlerin kaydedildiği topraklardayiz. Deprem geniş bir alana zarar veren, katastrofik risk grubunda ve sigortacilar için kümül risk olusturuyor. Bu nedenle arka planda modellemeleriyle tek bir depremden ayni anda etkilenebilecek policelerini dikkatle takip ediyorlar. Ülkemizde deprem sigortasi konutlar için zorunlu (DASK), ticari binalar için ise isteğe bağlı olarak sigorta ediliyor. Sabit kıymet sigorta primlerinin önemli kısmını deprem primi olusturur. Deprem primleri belirlenirken Seddk nin yayınladığı deprem tarifesine uyulması zorunludur. Bu tarifede fiyatlar yapı tarzı betonarme ve diğer olarak ayrilan binalar için en tehlikeli 1 . Bölgeden başlayarak 7 deprem bölgesine göre belirlenmiş durumda.


Tek bir adreste sigorta bedeli 2.9 Milyar TL nin altında olan her bina bu tarifeye tabi. Deprem hasarlari, sigorta 101 paylaşımlarından hatirlayacaginiz koasürans ve muafiyetlerin uygulandığı hasarlar.

Bir deprem hasarinda zararın bir kısmı sigortalı tarafından üstlenilmekte, sigortacı da sorumlu olduğu kısım üzerinden tarifede belirlenen kesintileri yaptıktan sonra tazminat ödemektedir. Bir deprem sonucunda sigortanızın ödeyeceği tazminat tutarını hesaplayabilir ve bu sayede bütçenizde karşılık ayirabilirsiniz.Bir kaç gün konutlar ve ticari binalarin deprem teminatlarinin nasıl çalıştığını paylaşacağım Depreme karşı tetikte olalım, tedbirimizi alalim ve sigortamizi yaptıralım.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page